Statut

Czekolada jest prawie powszechne w społeczeństwie dzisiaj ?? s i może być zakupiony w różny sposób z zapakowane czekoladki na batony. Ty znajdzie cukierki noszące nazwę ich wynalazców, w tym Stephen Whitman, Henri Nestlé, Milton Hershey, William Cadbury, Harry Burnett Reese, Forrest Mars i Theodore Tobler w wielu różnych sklepach. Czekolada znajduje się w Armii Stanów Zjednoczonych D-racjach i czekolada było miejsca w ramach wyżywieniu amerykańskich astronautów. Wszystko to zaczęło się w 1800 ?? s wraz z utworzeniem pierwszego stałego czekoladek, przed tym czekolady nie było tak łatwo dostępne. Późniejsza część 1800 ?? y podczas rewolucji przemysłowej wielu nowych wynalazków było stworzenie w tym złożonych maszyn, które mogą szlifować i przetworzenia ziaren kakao. 1910 rok, który oznaczał ogromne zmiany na rynku czekolady, jak Stany Zjednoczone zakazały wszelkich ziaren kakao, które zostały otrzymane przez niewolniczej pracy. W 1765 roku, pierwszy fabryka czekolady został zbudowany w Nowej Anglii i tym przemiły uczta rozprzestrzeniania jak dziki ogień. Czekolada była wielkim sukcesem, a każdy chciał cieszyć się wspaniały smak tej uczty. Przed wprowadzeniem do czekolady Ameryce pierwsze solidne jedzenie czekolady w 1847 roku w Anglii i od kilku lat w 1876 roku w Vevey w Szwajcarii, Daniel Peter stworzył sposób na dodanie mleka do czekolady, aby stworzyć pyszne czekolady mlecznej mamy dzisiaj. W ciągu 1600 ?? s, Czekolada Domy były widoczne w całej Anglii. Tutaj każdy może wypić filiżankę czekolady, podczas gdy hazard, dyskutując o polityce i towarzyskich z innymi osobami z klasy wyższej. Oczywiście, te pyszne napoje czekoladowe miał wszystkie rodzaje smaków dodanych, takich jak cukier i cynamon. Metodą prób i błędów, różne środki aromatyzujące dodaje się do czekolady aż odkryli napoju podobnego do gorącej czekolady pijemy dzisiaj. Herman Cortes można podziękował za przyniesienie ziaren kakao do Europy w 1521 roku Cortes był dany smak królewski napój ?? chocolatl, co oznacza nic więcej niż ciepłego płynu. Czekolada napój Cortes i jego ludzie pili była dość gorzkie i nie podoba się ich kubki smakowe, jednak dodał trochę cukru trzcinowego i picie było zdumiewające. Cesarz Montezuma był znany mieć pijanych pięćdziesięciu ponad filiżanek tego napoju na co dzień służył w złote kielichy, jak gdyby napój był pożywienie ofiarowane bogom. Cacao fasoli została odkryta przez innego badacza, Krzysztofa Kolumba; jednak ciemne brązowe ziarna nie były bardzo imponujące króla Ferdynanda i królowej Izabeli. Fasola były niczym więcej niż tylko kolejnym nasion i nic więcej. Azteków i Majów Indianie drzewa kakaowego i jego ziaren stworzyć korzenny napój tłustej znany jako xocoatl. Ziarna kakao były mielone z mąki kukurydzianej i chili, a następnie mieszane z wodą. W pewnym momencie, wszystkie Majowie pili xocoatl, Jednak, gdy ziarna kakaowca były podane jako hołd tylko bogaci władcy, żołnierze, i kapłani byli w stanie cieszyć się leczeniu. Napój miał ważną rolę w swoich rytuałach religijnych, w tym ludzkich ofiar.